Müdürlüğümüz ve Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen, yöresel yemek yarışmasında 110 ev hanımı hünerlerini sergiledi. Kayseri’de 110 ev hanımının katıldığı yöresel yemek yarışmasında birbirinden çeşitli yemekler jüri oylamasına çıkarıldı. İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen yarışmada yemekler, börek ve hamur işleri ve tatlılar olarak 3 kategoride incelendi.
Dereceye girenler;
ANA YEMEKLERDE ( 42 Yarışmacı İçerisinden)
1- Halime TOKKARAOĞLU Tepsi Mantısı
2- Meltem ÇOPUR Arabaşı
3- Burak ÇETİN Pehli
HAMUR İŞLERİNDE (21 Yarışmacı İçerisinden)
1- Ayşe ALAKUŞ Tepsi Mantısı
2- İfakat İPEKLİGİL Tandır Böreği
3- Arzu LİVÇALKAN Tandır Böreği
TATLILAR (23 Yarışmacı İçerisinden)
1-Zeynep ŞAHİN Sarığı Burma
2-Merzuka TÜRKOĞLU Pekmezde Kabak Tatlısı
3- Nevin PUMA Nevzine
Yarışma sonucunda birincilere 4, ikincilere 2 üçüncülere 1 küçük altın ödülü verildi.