KAYSERİ YEMEKLERİ
Kayseri Yemeklerinin Ana Melzemeleri
Un
Tuz
Yağ
Pastırma
Salça ve Toz Biber
Aşmakarna
Yaprak
Patlıcan
Fasulye
Kayısı ve Erik Kurusu
Elma ve Armut Kurusu
Dut Kurusu
Üzüm Kurusu
İğde, Ceviz, Badem
Kavun
Taze Üzüm
Gilaburu
Duru Pekmez
Ekşi Pekmez
Çalma Pekmez
ÇORBALAR
Kurşun Aşı Çorbası
Börek Aşı Çorbası
Kesme Hamur Çorbası
Kuru Bamya Çorbası
Gendime Çorbası
MANTILAR
Etli Kayseri Mantısı
Yağ Mnatısı
Prov Mantısı
Kıymalı Buğu Mantısı
HAMUR İŞLERİ
Şebit Yağlaması
Su Böreği
Tandır Böreği
Kete
Erişte Makarna
Tahinli Katmer
Katmer
Bazlama
ANA YEMEKLER
Pehli
Fırınağzı
Sulu Köfte
Kağıtta Pastırma
Bayram Yahnisi
Kabak Çiçeği Dolması
Pıtpıt Pilavı
Pırtımpırt
Şaştım Aşı
Hakırdak
Kayseri Güveci
Saç Kavurma
Üzümlü Gerdan
Etli Yaprak Sarması
Karın Dolması
TATLILAR
Nevzine
Açma Baklava
Güllü Baklava
Aside
Pekmez Helvası
Dolaz
Omma
Un Kurabiyesi
Maramisa
Telteli
İÇECEKLER
Hoşaf
Gül Şerbeti
Gilaburu
BAZI ARA LEZZETLER
Çemen
Çömlek Peyniri
Kelek Turşusu
Domates Salçası
Gül Reçeli
Kayısı Reçeli
Yöresel Yemek Kitabı....YEMEK KİTABI (Kayseri Ticaret Odası tarafından hazırlanmıştır.)
yemek.com tarafından kayda alınmış olan yemek tarifleri